Alla inlägg under augusti 2014

Av Patrik - 9 augusti 2014 20:37

barna uppe med tuppen

sömn bli av med på kuppen

får inte upp luppen

känns som hela truppen

ladda för pannkaka

mina tankar rannsaka

knappast så blanka

där jag vanka

på berget vi besteg

titta på skog och teg

gjorde oss  så seg

björnspår blev ej feg

hem till grilla

inte att för spilla

svart det blev så illa

försökte skrapa och pilla

även om det var gott

drog en nitlott

regnbåge vi såg blott

myt till de små, om skatt så flott

pojkarna scooby doo de se

tillsammans vi le

önska att sova till vår fe

kvällsbön att be


Dagen skulle vara lugn och ta igen sig för att slappa men det har varit ganska lugnt även om en del strapatser.

men tankar om livet gå vidare är en del av oss själva det är lätt att stanna kvar och dröja innan stegen tas, för mig

har  snart de två åren givit mig styrka. Gett en glädje i livet och ett lugn. Men alla är vi olika och tur är väl det allt har sin tid.Godernatt











Av Patrik - 9 augusti 2014 16:45

Tur att man inte tävlar i den här branschen då skulle jag ta sista platsen med råge, barna och jag grillade och man är på tre olika ställen samtidigt det går inte. Men glad amatör och mysigt va det lite fläskarre,korv och pomfritt.
kantarellsås till. Men fläskarre var bränd på ena sidan men ok. Hårt grillat barna kommenterar blixtsnabbt tur att det var bara vi annars så måste jag göra något annat men bara mysfaktorn gör att det blir trevligt. Tidigare på dagen gick vi på majberget 3km barna var duktig som orkade det, härligt varmt och skönt . Tiden går fort när något händer .

Av Patrik - 9 augusti 2014 12:37

Morgonen har varit under bar älskar solen.
softat idag efter gårdagen och veckans hektiska tempo och tanken att njuta av tillvaron med barna. Behöver sån här uppladdning och sen är man fit for fight.
Jag tror stressen skördar mer offer än vad vi tror och det är fult att erkänna att vi går in i väggen för då måste vi erkänna att livet har nått sin gräns och att vi inte är starka.
Alla har vi våra gränser och där måste vi stanna upp men det är svårt. Ibland då kommer diskussioner upp och det är lätt att säga de är svaga individer men sanningen att det finns en under liggande historia bakom och vi vet inte allt. Men jag har levt med en som gått in i väggen tre ggr och varit manisk. Livet är inte så enkelt och när saker och ting händer får man ta det därifrån i princip leva i nuet och det går inte planera saker alltid. Men i förhållandet så är man alltid två om det och det aldrig den enes fel när skilsmässa händer utan bägge få ta ansvar. Jag har gjort massvis av fel i förhållandet så det har lärt mig otroligt mycket. Men livet har gått vidare och den ryggsäck man har kommer alltid att bearbetas men har fått perspektiv på livet och de här två åren att vara själv har varit bra men kommunikation är a och o i alla sammanhang. Går inte tumma på.

Av Patrik - 8 augusti 2014 21:05

i dag ena trötter

i mina fötter

har en del tanke nötter

borde haft stötter

mina små pojkar

ute och jojkar

pappa där och pjoskar

tävlar och loskar

slängde i hop något lätt

mos och köttbullar i rätt

kan göras på olika sätt

vi tog oss efterrätt

godis och chips

hej vad det gick vips

behövdes nog tips

scooby doo vi grips

av fara och färde

om det var av värde

mina barn värmde

till säng de vände

vad är du rädd för

axlar tyngd och mör

fortsätter och kör

tills vi vänder som sig bör



Vi har allt att vinna för våra rädslor och vore inte vi rädd vad skulle livet ge då. En rädsla måste finnas den kan också

övervinnas som tex fobier och när jag var yngre var min rädsla för mörker men övervann på äldre dar. Alla har vi något att vara rädd för men att ta fram det ur garderoben är de den svåraste biten. Godernatt.



Av Patrik - 8 augusti 2014 20:35

I dag känns som man vandrat som en zombie. Den här känslan som att ingeting spelar roll,mottaglighet noll.

Fast när jag har barna såna här dagar som allla föräldrar upplever, det går på rutin men ändå med kärleksfull hand.

Men tempo har det varit idag på jobbet kanske därför lite avslagen. bli att kolla på film men vet inte vad än? på tal om film Coach Carter en före detta basketspelare som gör ett drömlag av ett gäng drönare som förlorar men som i den amerikanska drömmen blir de vinnare, hyfsad film men det finns en replik i filmen som fångar mig vad är du rädd för?

Den repliken gillar jag för vad är du rädd för ? Utanförskap,att inte bli gillad , inte tuff nog, törs inte ta steg framåt, tala inför grupp, retad eller bara rädd inför framtiden. Många frågor och lika många svar och ordet rädd skapar många konflikter inom oss och vi kan bli förbannad på människor som inte känner oss. De gör massor av utsagor men vet inte sammanhangen. Därför ställer man dessa människor utanför sitt område och önskan kanske hade bara varit frågan vad är du rädd för? sedan bara lyssnar i samförstånd utan att uttrycka någonting. Det räcker men vi har förmågan att ge alla svar vi inte har och då blir det fel. Känslan att närvara, att finnas där i själ och hjärta. När jag kommer ihåg finns en annan film den amerikanska drömmen men den är verklighetsförankrad och titeln på den  Remember The Titans den är super bra och handlar om amerikansk fotboll och när svarta och vita inte fick umgås på lika villkor sevärd film. Men vad är du rädd för?

Av Patrik - 8 augusti 2014 16:25

skönt hämtat barna på dagis ,det var blixtar och dunder på morgonen sedan har det varit kanon väder.

käkat middag bara något lätt. Sen får barna och jag godis. Scooby doo time.

framför allt kaffe får ej förglömmas. Barna har hittat en groda som de har lagt i hink det nya terrarium.

Men som alla barn älskar djur det är rogivande.


Av Patrik - 7 augusti 2014 22:05

Har varit med i kyrkan förut och det genomsyrar en del av mina tankar. Men idag är jag inte där, men uppväxten är en del av vad jag gör det till och tyvärr har det varit en hel del besvikelse när det gäller människor i kyrkans värld och då dömmer inte jag dem utan de få ta ansvar för sina handlingar. Men i grund och botten är alla människor lika oavsett från vilken trappa vi kommer ifrån. Tyvärr har jag sett mycket negativa saker men också en del positiva händelser. Men jag tror idag om människor ska nås måste man arbeta utanför kyrkans dörrar. För det är en form av självbejakelser innanför kyrkans väggar man predikar och har samlingar, bibelstudium och konvent. Jag tror att kyrkan är en förlegad tid då det byggdes upp massor av pingstförsamlingar runt om i Sverige på den gamla goda tiden. Förr var det en samlingsplats då folk vallfärdade dit men idag är det folktomt. Tältmöten är många gånger för de som är troende och svårt att locka folk som inte har den bakgrunden. Kom ihåg lapplandsveckan när jag var mindre visst var det intressant då träffade ungdomar i ens ålder men många av dem kom från kristna hem. Jag klandrar inte människor utan jag tror att nya koncept måste hittas. Men jag ska ta några positiva händelser.Bla så var det ungdomsläger och har varit med på några under ungdomens tid,när vi for till fjällen och det var skit kul min kompis som inte heller är troende sa det var ett bra ställe för föräldrarna behövde aldrig oroa sig för att det skulle hända något. Jag brukar säga att min kyrka är ute i skogen och det är klart att tanken finns ibland som att lära sig cykla har man blivit uppväxt i den miljön så finns det där vare sig man vill eller inte. Men som sagt livet är fantastiskt även om det går upp och ner. Klart att jag lyssnar på kristen musik också men jag är allätare i all musik en del skulle tappa hakan på den bakgrund jag har, vad jag lyssnar på.Nu lyssnar jag Richie Sambora undiscover soul tycker den är grymt bra. Livet är vad man gör det till och en kyrka behöver inte vara platsen det kan vara ute i skogen eller något annat ställe.

Av Patrik - 7 augusti 2014 19:27

Lämnade barna på gamla fritidsgård
i goda händer och bra vård
far hem och tittar på min bård
känns ej allt för hård
tanken för mig mot skogen
tar mina stavar, de är mig trogen
känner inte mig så mogen
lekfull och tittade på logen
Slängde mig i dusch
Här är ingen rush
kände mig trött usch
skriva något med tusch
Hämta barnen och handla
köper godis behöver förhandla
önskar att jag svamla
innan jag börjar famla
Maten uppvärms i låda
Micro strålar får råda
går inte att skåda
ej Heller någon svåda
kvällens ljus lite blixtar
utan att någon trixar
jag mig kaffe fixar
lite glass jag mixar
Astrid lilla barnbok
bara enda hopkok
av historier o tok
behövs ingen kapten krok
Kvällning till sist
utan någon tidsfrist
använde min list
de små till sängen vist

Ibland får man låta tågen gå även om irritation och upptar saker. Livet har sin mening även om vi inte förstår varför och till sist så finns en lösning som vi inte väntat oss. Skriver lite tidigare ikväll även om det inte är natt. Godernatt.






Presentation


Att vara sig själv och utveckla sitt eget jag ger positiva förändrindringar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

pecken

pecken


Ovido - Quiz & Flashcards