Alla inlägg den 11 januari 2015

Av Patrik - 11 januari 2015 20:32

Schack rena tankenötter
Tvåtusenår gamla rötter
kung och en dam
Sextiofyra ruter i ram
löpare präst snabba fötter

Elefant förr men nu hästen
Torn urgamla fästen
bönder epok dess slit
ett steg då dess invit
nutid två rutor föresten

Kort eller lång rockad
kung två steg sidan lockad
tornen efter i spann
e passant bonde snett vann
bonde åttonde raden blockad

omvandling till bättre pjäs
ingen transformers vi läs
regler rörd är förd
matt är man körd
remi oavgjort vi kväs

Patt går inte röra
ingen vinnare höra
hästen den hoppa över
Regenten ett steg föröver
spelare ej störa

Schack är gammalt men modernt,
många öppningar, fällor, mittspel
och slutspel. Grunden är att ha övertag på fyra centrumrutorna på brädet och få ut lätta pjäser häst och löpare sedan göra kort rockad och gå på kungsangrepp eller damflygeln den som hinner först vinner.
Godernatt

















Av Patrik - 11 januari 2015 17:24

En av mina största intresse är schack,
att Magnus Carlsen från Norge är världsmästare spelade mot Anand från Indien resultatet blev 6,5 -4,5. Vilket genom slag det blev i Norge och flera miljoner tittare och alla ville sända. Man önskar att Carlsen effekten når Sverige och att skolor anammar schack för barna är det bra bevisligen så tänker man i flera steg och barn med bokstavskombinationer kan sitta och fokusera på som de kanske kan relatera till och det blir så mycket roligare matte med inslag av schack. Måste säga att schackfyran är bra men det behövs lärare som vill och vågar använda schack. På många ställen fungerade schack men vissa lärare tyckte nog att det var nonsens och därför är det svårt att genomföra schack på skoltid. Men om det används ofta och frekvent så tror jag det har lång effekt på sikt och att barna kan räkna matte på ett annat sätt kanske de kan visaulisera det på tavlan som många schackspelare ser bilder eller matematiskt räknar ut dragen. Lättare att förstå för barnen om schack ingår i skolan och då menar jag inte dygnets alla timmar utan att man har det någon gång i veckan och kanske ha skolmästerskap få möta andra skoler i kommun och i länet. Utvidgande av schack har betydelse för elever och vissa mår säkert bra av det. Men
Önskan är att Sveriges alla skolor hade med schack och det är lätt att tycka att det är inget ämne men jag tror på det och alla kan bli schackspelare. Det var en som sa det och måste bara hålla med för alla skulle kunna nå 2000 rating om man hade intresset och viljan i schack men för mig handlar det om barnas möjligheter att förstå matte och kanske få ut någonting av det med schack på skoltid. Lärare har möjlighet och förändra saker i skolan och även föräldrar om det finns intresse och om det ger barna en annan chans i deras utveckling och kanske kan höja moralen i klassen . Det handlar inte om att bli bäst utan att alla ingår i ett lag och hjälper varandra man är inte bättre än den svagaste länken och då hjälper man varandra för att nå resultat. Ett tips och lärorikt även ett nöje som ger alla glädje och jag tror att lärare kommer att se resultat . Det är inte förgäves en möjlighet för alla.

Av Patrik - 11 januari 2015 12:31

Sundby vinner före Northug och Belov trea.
Halfvarsson helt slut igår och gör det bra som 4 :a .

Av Patrik - 11 januari 2015 11:55

Brukar allmänt ha lätt för Luleå men det är sänke ner mot hockey allsvenskan , hoppas verkligen att de klarar det men det måste till
nya spelare det satt inte i tränaren .Det är inte Anders Forsbergs fel spelarmaterialet håller inte och nu måste ske ett under för varje förlust sänks självförtroendet . Men gamla spelare som kanske borde ta takt pinnen men orkar inte, men det behövs forward som gör mål under Anders Forsbergs tid var det likadant de kunde inte göra mål även på öppna lägen. Så träna utan målvakt att bara göra mål kanske vore ide. Få in känslan och skott träna. Jag tycker de skjuter för lite på blå. Ibland undra jag om foppa effekten sitter där att man ska dribbla sig fram till mål och göra något snyggt. Rakt och enkla pass och skott på mål . Jag vet inte man hoppas att de klarar kontraktet , kom igen modo nu behövs det mental träning och få den positiva känslan i laget att ni är ett och fixar det här. Jobbar för varandra och ge energi till laget.

Av Patrik - 11 januari 2015 11:00

Längdåkarna gör sin sista start och då är det slalombacken uppåt. Var väldigt negativ till det från början när tour de ski startade men väldigt utslagsgivande och vissa fantastiska duktiga klättrare. På herrsidan känns som det är Sundby. Damsidan så är Björgen klar , annars hade therese johaug varit favoriten uppför men nästan 3min efter omöjligt spännande däremot på herrsidan.

Presentation


Att vara sig själv och utveckla sitt eget jag ger positiva förändrindringar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

pecken

pecken


Ovido - Quiz & Flashcards