Alla inlägg den 3 januari 2015

Av Patrik - 3 januari 2015 20:26

En resa bakåt
tankar som såt
historien visar sitt jag
inom mig gråt

Resa sig åstad
outstakad gör mig glad
hitta sin tråd med råd
nya tag till en grad

blindhetens enda fälla
vi går tilbaks till källa
undran om vi lärt oss något
bättre öppna spjälla

vägar mot sanning
behövs ingen scanning
rak och ärlig ,respekt inom dig
gives en annan behandling

sanden rinner ur tid
allt vi hittar vid
sorg mot lycka
blir ingen strid


Resan mot sitt inre som går lång väga
bakåt genom tiden. behövs ingen tidsmaskin för
att hitta vägen. När resan är klar då knackar
det på dörren och ett svar är du redo att gå
vidare. Godernatt









Av Patrik - 3 januari 2015 18:12

Andra passet efter 2-3 månaders slapphet.
De här första veckorna är jobbiga innan man kommer igång. Känns som blodsmaken kommer och andningen är tung. Men det blir bara bättre och gladare blir man. Livet kan inte bli bättre att komma i form.

Av Patrik - 3 januari 2015 18:05

Halvarsson och Hellner var grymt bra 2a och 5a blev placeringen . Naturligtvis Cologna vaknat till liv och vann 5 sek före
Halvarsson . Tror han blir svårslagen och Sundby bara 11a. Men det är sex etapper kvar.

Av Patrik - 3 januari 2015 10:11

Med Halvarsson,Richardsson, Hellner och
en massa norrmän med Martin Johnsrud Sund och Cologna som storfavoriter. Måste säga det här är den roligaste formen på längdskidåkning där man måste vara komplett som skidåkare och naturligtvis den sista sträckan uppför en slalombacke.
Där styrkan är avgörande. Tävlingen går i Tyskland i oberstorfh och börjar med sprint på damsidan 3km och 4km sprint på herr sidan. Hoppas att de svenska damerna går lika bra. Spännande tävling.

Av Patrik - 3 januari 2015 01:05

En härlig klassiker med en ung Tom Cruise och Paul Newman. Där Paul Newman drickande får en flashback när han var ung och var i sitt esse biljard .Får möta Tom Cruise som är en arrogant talang och Eddie som Paul Newman heter tar an han och blir hans lärare i biljard där de far land och rike genom Usa och tjäna pengar. Till Slut blir det en grand de finale och turnering.
Mycket sevärd film och bra musik.

Av Patrik - 3 januari 2015 00:09

Att tänka på andra och ge en förståelse,
kanske bara lyssna in och glömma sig själv för en stund. Vissa saker finns bara där man fundera inte så mycket. Man har insett under åren hur viktigt det är att stanna upp ,
när jag var yngre så var allt så centrerad till en själv och man kanske ville ha ljus på tillvaron där allt var fokuserad på vad jag gjorde. Men när man växer upp och ser hur världen är förstår man att det behövs, för på något sätt har vi inte tid att vara där vi behövs och många ggr kanske vi tycker
att det är jobbigt att lyssna. Tex när någon berättar om sina sjukdomar och hur tungt livet kan vara . Då är det lätt att slå dövörat till, då kan man hitta på en ursäkt för att försvinna därifrån. Vi har alltid standard frågor som tex hur är det? hur mår du?vad gör du? . Men ibland blir känslan menas det och när svaret blir negativt klarar vi av att lyssna eller blir frasen det går nog bra det ordnar sig. Det är tecken på att man inte vill höra på fortsättningen. Sen finns personer som rycker ur en all energi och skapar bara en stress eller oro. Men medmänsklighet och värme gör oftast att den personen man lyssnar på blir mer avslappnad. Det finns goda och dåliga lyssnare. Vet själv för bra många år sen att jag kunde fylla den andres berättelse och hur fel det blev. Visade bara sitt eget tänk och hur oviktigt den andre var.
Det blev sin egen egoism vad jag ville höra
absolut mina egna tankar. Det positiva att man kan förändra sig själv och lära sig av misstag. För att lyssna krävs en del av sig själv en ödmjukhet och tilltro på personen.
Tro och veta är för många ett gissel, vi har lätt att gissa hur personen är och framför allt dömma den som människa. För att den inte håller inom ramarna som vi har byggt upp och vad är en mall på en människa. Det finns inga mallar eller riktlinjer hur varje individ ska vara utan den unika egenskapen som varje person har är speciell och skapar sin egen väg. Därför att lyssna kan ha betydelse för indviden och man skapar en atmosfär av kärlek,gemenskap och samförstånd där svårigheter kan överbryggas och ge ny dimension i livet. En tanke från mitt hjärta.

Presentation


Att vara sig själv och utveckla sitt eget jag ger positiva förändrindringar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

pecken

pecken


Ovido - Quiz & Flashcards